De gong

De gong is een van de krachtigste tools die je kan inzetten voor relaxatie en healing.

De klank van de gong is de ‘Spirit Song’. Zijn klank is de echo van de originele klank die de wereld creëerde. Het is de klank in alle klanken.

Het is de klank van Creatie.

“One who plays the gong plays the Universe”- YOGI BHAJAN

Wil je graag bij de volgende gongsessie aanwezig zijn? Bekijk dan hier de agenda.

donker 170-130 site

Opbouw van een gongsessie

INTRODUCTIE: uitleg over de gong en de kracht van klank. Korte demo.

ADEMHALINGSMEDITATIE: begeleide ontspannende meditatie met als doel thuis te komen in je eigen lichaam. Je lichaam te energetiseren en vitaliseren en de mind rustig te maken. Dit is een ideale voorbereiding op een gongsessie. Duur: 11 min.

INTUNEN: gronden en volledig ontspannen.

GONGSESSIE: ongeveer 45 minuten.

STILTE: om na te genieten van de klanken en vibraties

GENIETEN VAN EEN KOPJE THEE

Wil je graag een individuele gongsessie? Neem hier contact op.

170-130 site

Positieve effecten van een klinkende gongsessie 

  • De klanken stimuleren je vertrouwen en brengen je in een staat van overgave.
  • De mind & overactieve geest worden rustig.
  • De gong brengt balans in beide hersenhelften. De klank sust de vaak overactieve linker hersenhelft (mannelijk) en ondersteunt, activeert de rechter hersenhelft (vrouwelijk). Door  het uitbalanceren van beide hersenhelften kom je gemakkelijker in contact met je Puurheid, je Ware Zelf, je Hoger Zelf, je Zielskracht.
  • De gong brengt diepe ontspanning omdat de vibratie, de harmonieuze klank je op alle niveau’s aanraken, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau.
  • De gong ondersteunt het zenuwstelsel. De klanken zijn als een soort balsem voor je zenuwstelsel. De klank heeft een herstellend en versterkend effect.
  • De klank van de gong transformeert emotionele blokkades – energieblokkades worden opgelost. Dus soms ga je nog even door een fysieke of emotionele pijn (vb angst) voordat die lagere frequentie helemaal is opgelost en opgenomen wordt in de harmonische vibratie van de gong.
  • Onze chakra’s en energetisch lichaam worden gezuiverd, geactiveerd en geoptimaliseerd.

“THE GONG IS A BEAUTIFUL REINFORCED VIBRATION. IT IS LIKE A MULTITUDE OF STRINGS, AS IF YOU PLAYED WITH A MILLION STRINGS. THE GONG IS THE ONLY TOOL WITH WHICH YOU CAN PRODUCE THIS COMBINATION OF SPACE VIBRATIONS.” – YOGI BHAJAN

Bekijk hier de agenda voor een volgend gongsessie.

170-130 site

Wat deelnemers vertellen

Een gong ligconcert is steeds weer een ervaring om naar uit te kijken…Op je matje, onder je dekentje rustig genieten van het bad van trillingen en resonanties die door je lichaam gaan. Zo’n ligconcert brengt mij steeds in een diepere staat van ontspanning. Deze diepe ontspanning blijft nog enkele dagen nazinderen in mijn lijf.

Heb heel wat ervaringen met het volgen van klankmeditaties. Toch wat Amanda doet, brengt het hoger bewustzijn dichter bij om zo de mogelijkheid te creëren zich op een hoger trillingsveld te begeven.

Het klankspel van de Gong is bijzonder krachtig en heeft iets magisch. De Gong maakt heel mooie vloeiende klanken, produceert wonderlijke trillingen met soepele overgangsdynamiek, subtiele nuances en indrukwekkende energieën die plots uitbarsten… en dit was wat mijn hart nodig had, wat een fijn helend gevoel!

(Iedere chakra heeft zijn eigen sound, een klank, en met de klank van de Gong komt een energie vrij waarmee je de trilling en aldus de kleur van de betreffende chakra’s kan balanceren; door het aanvullen of het versterken ervan.)

Tot slot kan ik dus zeggen dat ik het bijzonder fijn vond, dat zeer zeker mijn aura was opgeklaard en dat ik de volgende keer terug ga naar een Gong klanksessie met Amanda! Hartelijke groet, DFR

“Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een gongklankbad.
Amanda heeft mij verwelkomd en met haar warme stem heeft ze mij onmiddellijk op mijn gemak gesteld. Ik was nieuwsgierig. Alles is prachtig verlopen. Vanaf het begin tot het einde heb ik een positieve, aangename energie ervaren.
Ik voelde mij ineens in een bos, tussen de bladeren en een windje streelde mijn gezicht en mijn gedachten. Het was een gevoel dat moeilijk te beschrijven valt.
Het heeft mij heel rustig gemaakt ook voor de dagen daarna. Ik zou het graag in de toekomst zeker nog eens doen.”

Maak hier een afspraak voor een individuele gongsessie.