De gong

“One who plays the gong plays the Universe”

De gong is een van de krachtigste tools die je kan inzetten voor relaxatie en healing.

Wat een deelnemer vertelt:

“Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een gongklankbad.
Amanda heeft mij verwelkomd en met haar warme stem heeft ze mij onmiddellijk op mijn gemak gesteld. Ik was nieuwsgierig. Alles is prachtig verlopen. Vanaf het begin tot het einde heb ik een positieve, aangename energie ervaren.
Ik voelde mij ineens in een bos, tussen de bladeren en een windje streelde mijn gezicht en mijn gedachten. Het was een gevoel dat moeilijk te beschrijven valt.
Het heeft mij heel rustig gemaakt ook voor de dagen daarna. Ik zou het graag in de toekomst zeker nog eens doen.”

 

 

Wens je erbij te zijn bij de volgende gongsessie? Bekijk dan hier de agenda.

 

Kundalini Yoga Brugge Amanda Samaey

 

Positieve effecten van een gongsessie en -klankbad

  • De klanken stimuleren je vertrouwen en brengen je in een staat van overgave.
  • De mind & overactieve geest worden rustig.
  • De gong brengt balans in beide hersenhelften. De klank sust de vaak overactieve linker hersenhelft (mannelijk) en ondersteunt, activeert de rechter hersenhelft (vrouwelijk). Door  het uitbalanceren van beide hersenhelften kom je gemakkelijker in contact met je Puurheid, je Ware Zelf, je Hoger Zelf, je Zielskracht.
  • De gong brengt diepe ontspanning omdat de vibratie, de harmonieuze klank je op alle niveau’s aanraken, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als geestelijk niveau.
  • De gong ondersteunt het zenuwstelsel. De klanken zijn als een soort balsem voor je zenuwstelsel. De klank heeft een herstellend en versterkend effect.
  • De klank van de gong transformeert emotionele blokkades – energieblokkades worden opgelost. Dus soms ga je nog even door een fysieke of emotionele pijn (vb angst) voordat die lagere frequentie helemaal is opgelost en opgenomen wordt in de harmonische vibratie van de gong.
  • Onze chakra’s en energetisch lichaam worden gezuiverd, geactiveerd en geoptimaliseerd.

Wens je erbij te zijn bij de volgende gongsessie? Bekijk dan hier de agenda.

 

Kundalini Yoga Brugge Amanda Samaey

 

Opbouw van een gongsessie

INTRODUCTIE: uitleg over de gong en de kracht van klank. Korte demo.

ADEMHALINGSMEDITATIE: begeleide ontspannende meditatie met als doel thuis te komen in je eigen lichaam. Je lichaam te energetiseren en vitaliseren en de mind rustig te maken. Dit is een ideale voorbereiding op een gongsessie. Duur: 11 min.

INTUNEN: gronden en volledig ontspannen.

GONGSESSIE: ongeveer 45 minuten.

STILTE: om na te genieten van de klanken en vibraties

UITWISSELING VAN ERVARINGEN

 

Wens je erbij te zijn bij de volgende gongsessie? Bekijk dan hier de agenda.

 

Kundalini Yoga Brugge Amanda Samaey

 

Geschiedenis en typen van de gong

De gong hoort bij de oudste en meest belangrijke instrumenten van Zuid-Oost Azië. Een gong bestaat uit brons (legering van koper en tin) bewerkt met ‘vuur’ hamer en staal.

De gong is een van de krachtigste tools die je kan inzetten voor relaxatie en healing. De gong is meer dan een instrument.

De klank van de gong is de ‘Spirit Song’. Zijn klank is de echo van de originele klank die de wereld creëerde. Het is de klank in alle klanken. Het is de klank van Creatie.

“One who plays the gong plays the Universe”

De kracht en vibratie van de planetaire gongs zijn gebaseerd op de omlooptijd van de hemellichamen, vertaald naar een hoorbare frequentie via de methode van Hans Cousto.

Chiron

Chiron is een prachtige gong om genezing / heelwording te ondersteunen op alle niveaus.

Chiron is sterk verbonden met de mythe van het uitgestoten kind dat uitgroeit tot een wijze held. Een verhaal van vallen en opstaan, van goddelijkheid naar sterfelijkheid, van trots, teleurstelling, pijn en overgave.

De meest algemeen aanvaarde betekenis van Chiron is dan ook die van ‘gewonde genezer’. Iemand die slechts door het ervaren van zijn eigen pijn anderen kan helpen op hun weg naar genezing of heelwording.

“For those who work with the Gong there is no greater healer than Chiron. It’s a great gong for dealing with your deepest soul wounds, Chiron, known as the Sound Healers Gong.”
– Mark Swan

De klank van de Chirongong ondersteunt ook het meditatieve bewustzijn. Chiron is namelijk de vertegenwoordiger van het zijn in het ‘nu’. Als je doet wat je werkelijk leuk vindt, vliegt de tijd, en lijkt het alsof de tijd niet bestaat. Juist in die momenten ben je verbonden met de energie van Chiron, en juist daar kun je je werkelijke roeping vinden. Het leidt je terug naar de wereld van de innerlijke beleving.

Deze zoektocht naar jezelf, maar ook naar je eigen waarheid, en zelfs ‘de waarheid’, sluit aan bij de betekenis van Chiron.

Chiron helpt je steeds te blijven zoeken naar oplossingen, te leren omgaan met beperkingen, en het geluk te vinden in het alledaagse. Chiron helpt je te zijn in het nu, in plaats van in het verleden of de toekomst.

Chiron heeft iets verbindends, zoekt/vindt harmonische samenwerking, Chiron is een principe dat synergie bevordert.

Venus

De Venusgong straalt de diepe essentie van de creatieve onvoorwaardelijke liefdeskracht uit.

Het is die kracht die al het leven op Aarde harmonieus laat versmelten. Zo opent Venus de deuren naar je bewustzijn en helpt je je Ware plaats te vinden op Aarde. De vibratie van de Venus gong zorgt voor harmonie en balans, ondersteunt natuurlijke schoonheid, creativiteit en de Goddelijke Vrouwelijke Kracht, Shakti. Deze gong werkt ook op de anja chakra, het derde oog. De vibratie bevordert helder waarnemen, wijsheid en intuïtie.

Aarde

De vibratie van de Aardegong helpt je om te aarden, de klank is voedend, ondersteunend en dragend. Deze gong brengt je thuis bij jeZelf en je puurheid.

Angsten verdwijnen want je ervaart terug eenheid. De Aarde met haar gulle ontvankelijke energie opent het hart. Deze gong brengt hartchakra in balans en bevordert compassie. De jaartoon van deze gong is de OM klank, dat is precies wat deze gong vibreert. Deze vibratie brengt rust en harmonie in je lichaam en in je hoofd. Deze gong is zeer geschikt als ontspanning, kalmering van emoties en verlichting van pijn. De Aardegong zingt het lied van Gaia.

 

“THE GONG IS A BEAUTIFUL REINFORCED VIBRATION. IT IS LIKE A MULTITUDE OF STRINGS, AS IF YOU PLAYED WITH A MILLION STRINGS. THE GONG IS THE ONLY TOOL WITH WHICH YOU CAN PRODUCE THIS COMBINATION OF SPACE VIBRATIONS.”
– YOGI BHAJAN

 

 

Wens je erbij te zijn bij de volgende gongsessie? Bekijk dan hier de agenda.

 

Kundalini Yoga Brugge Amanda Samaey

 

Wat deelnemers vertellen

Een gong ligconcert is steeds weer een ervaring om naar uit te kijken…Op je matje, onder je dekentje rustig genieten van het bad van trillingen en resonanties die door je lichaam gaan. Zo’n ligconcert brengt mij steeds in een diepere staat van ontspanning. Deze diepe ontspanning blijft nog enkele dagen nazinderen in mijn lijf.

Heb heel wat ervaringen met het volgen van klankmeditaties. Toch wat Amanda doet, brengt het hoger bewustzijn dichter bij om zo de mogelijkheid te creëren zich op een hoger trillingsveld te begeven.

Het klankspel van de Gong is bijzonder krachtig en heeft iets magisch. De Gong maakt heel mooie vloeiende klanken, produceert wonderlijke trillingen met soepele overgangsdynamiek, subtiele nuances en indrukwekkende energieën die plots uitbarsten… en dit was wat mijn hart nodig had, wat een fijn helend gevoel!

(Iedere chakra heeft zijn eigen sound, een klank, en met de klank van de Gong komt een energie vrij waarmee je de trilling en aldus de kleur van de betreffende chakra’s kan balanceren; door het aanvullen of het versterken ervan.)

Tot slot kan ik dus zeggen dat ik het bijzonder fijn vond, dat zeer zeker mijn aura was opgeklaard en dat ik de volgende keer terug ga naar een Gong klanksessie met Amanda! Hartelijke groet, DFR

Wens je erbij te zijn bij de volgende gongsessie? Bekijk dan hier de agenda.

Kundalini Yoga is een lifestyle - Amanda Samaey